Forfattere: Else Kristin Utne Berg, KORUS Bergen og Ingvild Vardheim, KORUS sør.
Hentet fra rapporten:
Bakgrunn
Bedre Tverrfaglig Innsats (BTI) er en samhandlingsmodell for tjenester som møter gravide, barn og unge, og foreldre eller foresatte som det er knyttet bekymring til. Siden 2015 har de regionale kompetansesentrene på rusmiddelfeltet (KORUS) gjennomført kompetansekartlegginger på tidlig innsats-området i norske kommuner som har BTI eller andre tilsvarende samhandlingsmodeller gjennom tilskuddsordningen systematisk identifikasjon og oppfølging av utsatte barn gjennom Bufdir. eller tilsvarende tilskuddsordning i Helsedirektoratet tidligere.
Metode
Denne rapporten analyserer dataene fra nær 26.000 respondenter som er ansatt i barnehager og skoler, barnevern og PPT og en rekke tjenester for foreldre/foresatte som NAV, fastleger mm. Det er gjort en sammenstilling av anonymiserte datasett slik at hverken direkte eller indirekte personidentifiserbare opplysninger inngår i materialet. 73 norske kommuner er inkludert i materialet, og undersøkelsene som er sammenstilt og analysert er gjennomført i årene 2015 til 2021.
De ansatte i kommunene har blitt bedt om å besvare spørsmål om hvordan de vurderer egen kompetanse og kunnskap om barn og unge de er bekymret for, og hvilke erfaringer de har om samarbeid og samhandling. Hensikten har bl.a. vært å legge grunnlaget for gode samhandlingsmodeller rundt barna og de unge, og deres familier.
Les mer om rapporten på KORUS Bergens nettsider/last den ned!